2016. jún 28.

Bódvalenke

írta: KocsisZsofia
Bódvalenke

Bódvalenke egy szegény kis falu (lakossága 200 és 300 közötti), amiből sajnos sok van Magyarországon. Ám Bódvalenke szerencsésnek mondhatja magát, mert 2009-ben Pásztor Eszter vezetésével elindult a freskófalu projekt, amely egyedülálló szabadtéri kiállítássá varázsolta a települést. A projekthez később csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat, mely mai napig támogatja a falut, például a Biztos kezdet gyerekház működtetésével, valamint egyéb szociális munkával.
A faluban egy Waldorf pedagógus is dolgozik a gyermekek fejlesztésével.
Valamint egy budapesti fiatalokból álló csapat szervezett több éven keresztül gyermektábort. Ám ők idén már nem mennek Bódvalenkére táboroztatni, így a teljesség igénye nélkül szeretnénk az ő munkájukat folytatni. Köszönjük szépen az eddigieket!

A faluban sok minden történik, több oldalról érkezik a segítség, viszont a mélyszegénységből való kitörés nem egy könnyű feladat.
Mi abban reménykedünk, hogy a most felnövő generációnak tudunk játékos készség- és képességfejlesztésen keresztül, még ha csak egy kicsit is, de reméljük ehhez az óriási feladat leküzdéséhez tudunk segítséget nyújtani.

Szólj hozzá

önkéntes gyerekek Bódvalenke táboroztatás