2018. ápr 01.

Húsvéti hétvégénk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Húsvéti hétvégénk

A húsvét miatt nagyon furcsa módon szombat délután már haza is értünk.

Most kivételesen már csütörtökön mentünk le Bódvalenkére.  Pénteken kicsit nehézkesen ment a családokhoz való bejutás, sok helyen éppen valami mást csináltak (aludtak a gyerekek, takarítottak, disznót vágtak stb) így volt ahol sokadik próbálkozásra sikerült csak.  Azonban végül majdnem minden családhoz sikerült eljutnunk. Este azután, hogy tanultunk az elsősökkel Zita vezetésével, elmentek sétálni és beszélgetni a nagylányok, később pedig a fiúkkal bandáztak a a buszmegállóban.

A legnagyobb szenzáció biztos, hogy Zita volt, akiről mindannyian megtudhattuk, hogy tud lovagolni és vágtázni is mer.

A hétvégét különlegesen zártuk, hiszen Esti ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 26.

Hajózás az Újvilágba...

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Hajózás az Újvilágba...

...avagy röpke beszámoló a februári hétvégéről

A mostani hétvégén 5-en voltunk Bódvalenkén.

A hideg ellenére nagyon szép időnk volt.
‌ Viszont nem fáztunk, mert Zsófi megtanult begyújtani. Viszont nagyon sok gyerekkel nem tudtunk játszani illetve tanulni, betegség miatt. Sajnos hó már nem volt, ezért az előző hétvégén elkezdett szánkózást nem tudtuk folytatni. Szombat este az ötödikesekkel történelmet tanultunk. A gyerekek egy-egy önkéntessel félre vonultak és más más vallásokról beszélgettek. A végén egymás elé álltak és előadták a többieknek a frissen szerzett tudásukat. A hatodikosokkal Amerika felfedezése volt a téma. Egy kisfilmet néztünk, Majd papír hajókat hajtogattunk, majd végig jártuk velük az útvonalakat. 
‌legközelebb március 29-31-én jövünk, ...
Tovább Szólj hozzá

2018. jan 24.

Kiwi...

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Kiwi...

...beszámoló a januári hétvégénkről

Kiwi hétvége

 

Nem, nem kiwit ettünk, hanem a kiwi nevű társasjátékkal játszottunk (Ez a reklám helye, Igazgyöngy által készített kitűnő figyelemfejlesztő játék). Most próbáltuk a gyerekekkel először és sokuknak nagyon tetszett.

Ezen a hétvégén új dologgal is kísérleteztünk, “mozival” készültünk az 5. és 6. osztályosoknak. Az “Egyszer volt, hol nem volt...az ember” című történelmi rajzfilm sorozatból vetítettünk nekik két részt. A gyerekek pontosan adták át egymásnak az információt, hogy kiket várunk és hány órára és úgy is érkeztek!! Reméljük legközelebb is ilyen lelkesen jönnek, hiszen azt tervezzük, hogy témába illő játékokkal, feladatokkal készülünk nekik.

Vasárnap pedig ...

Tovább Szólj hozzá

önkéntes Bódvalenke

2018. jan 07.

2017 Karácsony

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
2017 Karácsony

avagy boldog 2018-at!

Ami késik, nem múlik...

Ennek a blogbejegyzésnek már legalább két hete meg kellett volna születnie, de nekünk is sűrű volt az év vége.

Hála az adományozóinknak, akik a karácsonyi ajándékba valókat adták, vásárolták és eljuttatták hozzánk, valamint hála az önkénteseinknek, akik nyomtattak, lamináltak, vágtak, válogattak, csomagoltak, cipeltek, címkéztek és végül Bódvalenkén átadták a gyerekeknek az ajándékot, idén is tudtunk minden gyereknek egy névre szóló apróságot ajándékozni. Ezen felül minden család kapott egy játékot és életkortól függően rajzeszközt, papírt, színes papírt, gyurmát, szappan, fogkefét.   Szintén adománynak köszönhetően tudtunk egy tábla csokit is adni mindenkinek az ajándékok ...

Tovább Szólj hozzá