2017. sze 11.

Tádááááám, lakókocsi érkezik

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Tádááááám, lakókocsi érkezik

Éppen ezekben a percekben avatja fel első bódvalenkei gyerekünk (helyi segítőnk segítségével) a lakókocsit. A lakókocsiba egyesével mennek majd tanulni a gyerekek, önkénteseink pedig a vonal másik végén segítik a gyerekeket. Ez talán már valami fajta mentorprogram???? Mindenesetre annak a kezdete. Első héten 17 gyermek fog tanulni, 11 különböző önkéntes közreműködésével. Szerencsére, vagyunk páran, de még szükség lenne önkéntesekre, mert a tanulni akaró lenkeiek száma egyre csak nő... Ha lennél önkénteseink közül az egyik, ne habozz, jelentkezz! (ujgyerektaborbodvalenke@gmail.com, +36204752208).

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 12.

Hazafelè a táborból

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Hazafelè a táborból

Tegnap volt az utolsó tábori napunk. Elég eseménydús öt napon vagyunk túl. Jó volt látni, ahogy egy tábor előtti elképzelés megvalósult és megszületett pár ovisnál egy mese. Jó volt a leendő iskolásoknál a sok gyurmázás és az öröm, amikor rájöttek, hogy ott a nevük kirakva. A kisiskolásoknál, hogy tavaly óta mennyivel koncentráltabbak voltak.  A kamaszokkal pedig nagyon jó napzárásos beszélgetéseink, foci meccseink és közös társasjátékozásaink voltak.

Utolsó este pedig csodálatos élményben volt részünk. Este kiültünk pár nagyobb kamasszal a buszmegállóba és együtt zenéltünk. Egy idő után bővült a csapatunk és a szülők is kijöttek a kisebb nagyobb gyerekeikkel. Együtt énekeltünk és nevettünk. Tökéletes ...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 07.

Újra itt van a nagy csapat!

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Újra itt van a nagy csapat!

Végre itt vagyunk újra Bódvalenkén és elkeztük a második táborunkat.

Idén (tavalyhoz képest) négy csoportot csinálunk. Ovisok, leendő iskolások (plusz akik sajnos ismétlik az első osztályt), 8-12 évesek és a kamaszok.

Amit még változtattunk az az, hogy a kis csoportokat is külön csapatokra bontottuk. Így sokkal könyebb a gyerekekkel játszani és figyelni rájuk.

Az első napunk nagyon csodálatos volt. A tavalyi katyvasz után sokkal könnyebb volt, hiszen már egy éve foglalkozunk rendszeresen a gyerekekkel. 

Ma a kicsi ovisokkal meséket dolgoztunk fel. Maszkokat csináltunk és sokat játszottunk.

A leendő elsősökkel az ABC betűivel próbáltunk játékosan ismerkedni.

Kis iskolás táborozóink kézműveskedtek egy kicsit fociztak, ...

Tovább Szólj hozzá

önkéntes gyerekek Bódvalenke táboroztatás

2017. júl 25.

Öröm a köbön.. vagy inkább az IKEA szatyorban

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Öröm a köbön.. vagy inkább az IKEA szatyorban

A mai napon egy halom játék adományt kaptunk, ami csodálatos! Nagyon hálásak vagyunk érte!

Hihetetlen érzés azt látni mennyien segítik munkánkat! 

Bár a kép elég homályos, de azért látszik mennyire jó dolgunk van. Annyi játék volt nálunk, hogy alig hittük el és még a villamos metró majd busz utasainak az útját se könnyítettük meg, de sebaj! A sok mély sóhaj nem szegte kedvünkért!

Egy kis helyzet jelentés a hála után:

A mai napon elkezdtük az idei tábor koncepcióját. Nagyon izgalmas tábor elé nézünk, sok új önkéntessel! Juhu! Az idei év kicsit könnyebbnek tűnik a hely és az emberek ismerete miatt. 

A héten lesz az első össznépi megbeszélés! Utána jelentkezünk! �

Tovább Szólj hozzá

önkéntes gyerekek Bódvalenke táboroztatás