2018. máj 23.

Indahouse-nál önkénteskedtünk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Indahouse-nál önkénteskedtünk

A májusi hétvégén egy rendhagyó látogatást tettünk a faluba. Pénteken a gyerekek nagy meglepetésére nem Bódvalenkén, hanem a bódvaszilasi iskolában találkozhattak az önkéntesekkel, akik bementek egy év végi konzultációra a tanárokkal. A faluba visszaérve  szokás szerint családokat látogattunk és játszottunk a gyerekekkel.

A péntek szervezési kalandokkal indult (kaptunk volna kölcsön a Református Szeretetszolgálattól kisbuszt, ami meghibásodott, így nem tudták odaadni, azonban nagy szerencsénkre sikerült 2 autót kölcsön kérnünk).

Szombat reggel négyen az önkéntesek közül Hernádszentandrásra utaztunk az öt nyolcadikos fiúval és az IndaHouse -nak segítettünk előkészíteni az építését annak a háznak, ami majd a ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 25.

Gombapöri és izomláz

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Gombapöri és izomláz

54556218-8f87-4d79-a7b2-2305c98c7848.jpeg

Ezen a hétvégén végre eljött az igazán jó idő! A gyerekekkel kint tudtunk játszani az udvaron. 

Amikor odaértünk Lenkére az egyik asszony már megterített asztalnál várt bennünket. Vendégei voltunk egy isteni gombapörköltre! Utána teli hassal kezdtük a fogócskázást, tollasozást, biciklizést és a rengeteg társasjátékot!

Jó volt látni, hogy a nagy hideg után éled újra a falu és tele van élettel. Újra kint vannak az emberek az utcán, a gyerekek már messziről futnak felénk, ugranak a nyakunkba. �

Egy meglepetés is volt. Két kisfiú, akik pár hónapja elköltöztek a faluból visszajöttek látogatóba. Amikor találkoztunk velük az első kérdésük az volt, hogy ugye megyünk játszani hozzájuk is? Lehet erre nemet mondani? �

...
Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 01.

Húsvéti hétvégénk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Húsvéti hétvégénk

A húsvét miatt nagyon furcsa módon szombat délután már haza is értünk.

Most kivételesen már csütörtökön mentünk le Bódvalenkére.  Pénteken kicsit nehézkesen ment a családokhoz való bejutás, sok helyen éppen valami mást csináltak (aludtak a gyerekek, takarítottak, disznót vágtak stb) így volt ahol sokadik próbálkozásra sikerült csak.  Azonban végül majdnem minden családhoz sikerült eljutnunk. Este azután, hogy tanultunk az elsősökkel Zita vezetésével, elmentek sétálni és beszélgetni a nagylányok, később pedig a fiúkkal bandáztak a a buszmegállóban.

A legnagyobb szenzáció biztos, hogy Zita volt, akiről mindannyian megtudhattuk, hogy tud lovagolni és vágtázni is mer.

A hétvégét különlegesen zártuk, hiszen Esti ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 26.

Hajózás az Újvilágba...

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Hajózás az Újvilágba...

...avagy röpke beszámoló a februári hétvégéről

A mostani hétvégén 5-en voltunk Bódvalenkén.

A hideg ellenére nagyon szép időnk volt.
‌ Viszont nem fáztunk, mert Zsófi megtanult begyújtani. Viszont nagyon sok gyerekkel nem tudtunk játszani illetve tanulni, betegség miatt. Sajnos hó már nem volt, ezért az előző hétvégén elkezdett szánkózást nem tudtuk folytatni. Szombat este az ötödikesekkel történelmet tanultunk. A gyerekek egy-egy önkéntessel félre vonultak és más más vallásokról beszélgettek. A végén egymás elé álltak és előadták a többieknek a frissen szerzett tudásukat. A hatodikosokkal Amerika felfedezése volt a téma. Egy kisfilmet néztünk, Majd papír hajókat hajtogattunk, majd végig jártuk velük az útvonalakat. 
‌legközelebb március 29-31-én jövünk, ...
Tovább Szólj hozzá