2018. jan 07.

2017 Karácsony

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
2017 Karácsony

avagy boldog 2018-at!

Ami késik, nem múlik...

Ennek a blogbejegyzésnek már legalább két hete meg kellett volna születnie, de nekünk is sűrű volt az év vége.

Hála az adományozóinknak, akik a karácsonyi ajándékba valókat adták, vásárolták és eljuttatták hozzánk, valamint hála az önkénteseinknek, akik nyomtattak, lamináltak, vágtak, válogattak, csomagoltak, cipeltek, címkéztek és végül Bódvalenkén átadták a gyerekeknek az ajándékot, idén is tudtunk minden gyereknek egy névre szóló apróságot ajándékozni. Ezen felül minden család kapott egy játékot és életkortól függően rajzeszközt, papírt, színes papírt, gyurmát, szappan, fogkefét.  Szintén adománynak köszönhetően tudtunk egy tábla csokit is adni mindenkinek az ajándékok mellé.

Idén az összegyűlt könyveket nem mi válogattuk szét a gyerekeknek, hanem ők jöhettek a projektirodába,  és kedvük vagy ízlésük szerint válogathattak. A lányoknak volt lehetőségük ékszert is választani maguknak.

A lenkei gyerekek is nagy lelkesedéssel készültek: Nóra nénivel, a helyi Waldorf-tanoda pedagógusával, gyönyörű kézműves ajándékokat készítettek nekünk.  Karácsonyi hétvégünk egybe esett Nóra néni adventi ünnepségével, így alkalmunk volt azon is részt venni.

Emellett szeptember óta folyamatosan megy a skype-os/telefonos korrepetálás. Minden hétköznap délután egyesével ülnek le a gyerekek helyi segítőnk segítségével  a gép elé, hogy felvegyék a kapcsolatot a vonal másik végén „tanító” önkéntessel.  Hosszú munka elé nézünk, de örömmel mondhatjuk ki, hogy elkezdtük...

Karácsonyi előtti utolsó napokban pedig Zsófi önkéntesünk, Pásztor Eszter munkáját segítette a karácsonyi ételadományok lebonyolításában.

Szóval dolgos évet zártunk, és egy legalább ilyen izgalmas évnek nézünk elébe. Holnaptól újraindulnak a skype-os órák, legközelebb pedig a január 19-21 közötti hétvégét töltjük Bódvalenkén. Hajrá 2018!

Szólj hozzá