2018. máj 23.

Indahouse-nál önkénteskedtünk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Indahouse-nál önkénteskedtünk

A májusi hétvégén egy rendhagyó látogatást tettünk a faluba. Pénteken a gyerekek nagy meglepetésére nem Bódvalenkén, hanem a bódvaszilasi iskolában találkozhattak az önkéntesekkel, akik bementek egy év végi konzultációra a tanárokkal. A faluba visszaérve  szokás szerint családokat látogattunk és játszottunk a gyerekekkel.

A péntek szervezési kalandokkal indult (kaptunk volna kölcsön a Református Szeretetszolgálattól kisbuszt, ami meghibásodott, így nem tudták odaadni, azonban nagy szerencsénkre sikerült 2 autót kölcsön kérnünk).

Szombat reggel négyen az önkéntesek közül Hernádszentandrásra utaztunk az öt nyolcadikos fiúval és az IndaHouse-nak segítettünk előkészíteni az építését annak a háznak, ami majd a tanodájuknak és az önkénteseiknek ad szállást. (Az IndaHouse tevékenysége egyébként sokban hasonlít a mienkhez, erről a nevükre kattintva olvashatsz többet). Árkot ástunk, vizet szereltünk, csöveket fektettünk. Képek az építkezésről itt.

A fiúk hatalmas lelkesedéssel és a korukhoz képest megdöbbentő szakértelemmel vetették bele magukat a munkába. A fiúk közül néhányan kőművesnek készülnek, úgyhogy az élmény mellett sokat tanulhattak Tifótól, az építésvezetőtől. Igazán jó volt a hangulat, látszott rajtuk, hogy jól érzik magukat.

Több óra után még a falu játszóterét is kipróbálták, sőt miután szomorúan látták, hogy a büfé nincs nyitva, inkább lejátszottak egy focimeccset a hernádszentandrásiak ellen, amit meg is nyertek. Erre igazán büszkék voltak. A falut elhagyva mindkét nap megálltunk pizzázni egy étteremben, mielőtt visszamentünk volna.

Másnap reggel visszamentünk Hernádszentandrásra és már sokkal kevesebb munkánk maradt, bár kicsit elfáradva elvégeztük, majd visszamentünk Bódvalenkére.

Ezalatt egy önkéntesünk egyedül látogatta a családokat és - szintén elég rendhagyóan - az elsősöknek ének-zenei foglalkozást tartott, ami a végére egy nagy, közös olvasókörré alakult. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Később néhány elsőssel külön is tanult.

Köszönjük a VisFontis támogatását.

Legközelebb június 15-17 között megyünk Bódvalenkére, ha csatlakoznál önkéntesként, akkor jelentkezz!

ujgyerektaborbodvalenke@gmail.com vagy +36204752208

 

Szólj hozzá