2018. sze 26.

Indulhat az új tanév

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Indulhat az új tanév

- egy új projekttel bővülve

Szeptembertől az elsősök is tanulhatnak délutánonként

Nagy változásokkal indítjuk az idei tanévet, ezért a rendszeres játszós-tanulós hétvége előtt eljöttünk ketten, hogy beindítsuk az elsősök tanulás segítő projekjét és újra elindítsuk a felsőbb éves általános iskolások skype korrepetálását.

A sikeres első év után most újra elindítjuk a Skype-os tanulássegítő projektünket, ami abból áll, hogy a vonal egyik oldalán egy bódvalenkei általános iskolás gyerek ül, a másik oldalán pedig egy önkéntes, aki korrepetálja őt egy iskolai tárgyból. Az önkéntesek gyakran saját feladatokat állítanak össze, a tankönyvből oldanak meg feladatokat vagy online készségfejlesztő és tanulós játékokat játszanak közösen a gyerekekkel. A vonal bódvalenkei oldalán egy helyi segítő is ül, aki segít abban, hogy a tanulás minél gördülékenyebben menjen, legyen szó technikai segítségről vagy a gyerekek figyelmének fenntartásáról, amikor elkalandoznak. Nyáron az általános tanulássegítés pihent, csak a pótvizsga felkészítések folytak Skype-on (szerencsére a legtöbben átmentek). A szeptember 23-i héttől viszont újra elindul a Skype-os tanítás, amit a gyerekek már nagyon várnak.

Ebből viszont az első osztályosok kimaradtak, mivel nem láttuk megvalósíthatónak, hogy úgy tudjuk őket távoktatni, hogy ahhoz ne kelljen olvasniuk és írniuk. Az első osztály viszont az egyik legkritikusabb év az iskolában, hiszen ha nem tanulnak meg a gyerekek írni, olvasni és nem ismerik a számokat, nem mehetnek tovább második osztályba. Idéntől az elsősöknek is lehetősége lesz tanulni, amit három helyi segítő fog lebonyolítani, nagy örömünkre olyan is van köztük, aki tavaly maga is járt a skype-os távoktatásra. A tananyagot mi állítjuk össze, de az órákat a segítők fogják megtartani az elsősöknek. A tananyag összeállításában nagyban támaszkodtunk a gyereketető és varázsbetű internetes oldalak anyagaira. Az órák elsősorban az írás, olvasás, számolás és finommotorikai készségek gyakorlásáról szólnak és igyekszünk mindezt a lehető legszórakoztatóbb formában tenni. Tegnap este tartottunk is egy nagyon jó hangulatú próbaórát is, amikor közösen átnéztük az elkövetkező egy hónap anyagát.  Nagy izgatottsággal tölt el minket az új projektünk beindulása, reméljük, hogy hamarosan csupa jó hírrel szolgálhatunk ezzel kapcsolatban.

A harmadik változás pedig, hogy idéntől a projektünket támogató Református Szeretetszolgálaton keresztül tudunk kötelező iskolai közösségi szolgálatot (IKSZ) jóváírni, nagyon szívesen fogadunk lelkes középiskolásokat a projektünkbe. A részletekért írjatok az ujgyerektaborbodvalenke@gmail.com e-mail címre.

 Köszönjük a VisFontis egyesületnek, hogy ebben a tanévben is mellettünk állnak.-

Szólj hozzá