2018. nov 02.

Októberünk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Októberünk

 

Bár az idő sajnos nem volt a legkedvezőbb, mégis remek hétvégét töltöttünk Bódvalenkén!

 

Pénteken, miután meglátogattunk pár családot, áthívtuk a két helyi segítő fiút, akik az elsősökkel tanulnak. Új játékokat és feladatokat mutattunk nekik, remek hangulatban telt az este.

 

Szombaton egész nap a családoknál voltunk és játszottunk, szerencsére majdnem mindenhova eljutottunk. Este áthívtuk a nagylányokat kártyázni. Végül öten ültünk asztalhoz, két nagylány, egy kisebb fiú, és két önkéntes. Elkezdtünk SOLO-zni. Azt hiszem ilyen játékban még soha nem volt részem. Azt vettem észre, hogy a gyerekek inkább maguknál tartják a szivatós lapokat, és azokat egymásra pakolják, minthogy az önkéntesek dolgát nehezítsék velük. Lehet, hogy ez nem tűnik nagy dolognak, de nekem mégis olyan megható volt. Egy gyerek képes megkockáztatni, hogy veszítsen egy játékban, csak azért, hogy én nagyobb eséllyel nyerjek. Szívmelengető érzés volt. Rengeteget nevettünk. Nem voltak nyertesek és vesztesek, egyszerűen jól éreztük magunkat.

 

Vasárnap körbevittük a hírt, a tanulós pontokról, amihez a pécsi Élménytár Tanoda Manna pontrendszere adta az ötletet. Mindenki nagyon örült a hírnek, reméljük új lendületet kapnak a tanulók.

 

Szólj hozzá