2018. dec 21.

Karácsonyra hangolódva

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Karácsonyra hangolódva

Hangulatosan és boldogan telt a karácsonyi hétvége Bódvalenkén. Ezen a hétvégén heten tudtunk menni, amire nagy szükség is volt, mivel elég nagy tervekkel készültünk az idei karácsonyi programra. Végre először logisztikai problémát okozott, hogy hogyan férjünk el. Ez örömteli gond volt, bárcsak máskor is annyi önkéntesünk lenne, hogy azon kelljen gondolkodnunk, hogyan aludjunk…
Most a családok látogatása alatt, számtalan gyönyörű gyerekrajz született, amikből a templom melleti kis téren lévő oszlopot alakítottuk karácsonyfává. Szerintünk nagyon  szép lett. Persze a rajzok készítése mellett jutott idő játékra, és néhol olvasásra is. Szandi, aki annak ellenére, hogy már régóta tanít Skype-on, most tudott először hosszabb időt tölteni élőben a gyerekekkel. Este folytatódott számunkra a “kézműves foglalkozás” a projektirodában: a rajzok laminálása mellett, készült mézeskalácstészta, plakát a másnapi programokhoz és az ajándék fényképek is belekerültek az őket illető keretekbe. Emellett előkészítettük a legújabb tanulós anyagot is.
Szombaton a mézeskalácsok díszítése volt a legnagyobb küldetés. Zsófi, aki nem hiszem, hogy tudta, hogy miután reggel kimegy a konyhába, nem fog estig kijutni onnan, vállalta a mézeskalácsok szaggatását, sütését és kategorizálását, hogy miután elkészültek, minden gyerek lehetőleg a sajátját kaphassa meg. A többiek felváltva, vagy asszisztáltak a gyerekek mézeskalácsainak díszítéséhez vagy hazakísérték őket. Kihasználva, hogy munkanap, Tolminak adódott a lehetőség, hogy ellátogasson a gyermekek iskolájába és az igazgatónővel beszéljen. Kimondottan fontosnak tartjuk, hogy az iskolával minél szorosabb legyen az együttműködésünk, hiszen nem titkolt célunk, hogy a gyerekek iskolai tanulmányait szeretnénk támogatni.
Ezalatt a szállingózó hó, a freskóknak szép keretet adva, fehérbe öltöztette a falut.
A mézeskalácsok díszítése után és az esti ünnepség között, néhányan részt vettünk a waldorfos adventi kertes ünnepségen, utána pedig villámgyorsan az esti ünnepségre készítettük elő a terepet. Szép és hangulatos összejövetel alakult ki teázással meg sütizéssel, ahol végre gazdájukra találtak a családi képek, amiket sokan az eddigi legszebb, legmaradandóbb ajándéknak tartottak. Nagyon szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a képkeretek vásárlásához! Az est végére természetesen az általunk várva várt táncé lett a főszerep, ahol teljesen kötetlenül lehetett közös élményeket gyűjteni.
Vasárnap délelőtt még néhány gyerekkel tanultunk, közben pedig az elsőkökkel tanuló lenkei felnőttek elsajátították az új anyagot, amit hoztunk nekik. Ebédre meg egy fantasztikus babgulyás várt minket, amit egy jószívű falubeli asszony főzött nekünk. Utólag is nagyon köszönjük!!!
A hétvége nagyon-nagyon szépre sikeredett. Ezúton is szeretnénk minden lenkeinek és olvasónak áldott boldog békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánni! Januárban találkozunk!1b0b0186-a387-4761-9d73-229d0767ba29.jpeg

Szólj hozzá