2019. már 17.

Januári rendhagyó hétvége

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Januári rendhagyó hétvége

2efb7d83-b088-434d-8ada-a7d1004e80da.jpeg

 

Bódvalenke január 25-27

Ez a hétvége eltért a megszokottól. Két új projekt vette kezdetét. Az egyik egy kis videó készítés volt, amit Zita, Zsófi, Massih és Gyuri csinált. Sokat gondolkozunk azon, hogy hogyan lehet hatékonyan önkénteseket toborozni, hiszen minél több az önkéntes, annál hatékonyabbak tudunk lenni és annál több időnk van a gyerekekkel játszani, tanulni. És jött az ötlete az egyik önkéntesünknek, hogy csináljanak a helyi gyerekek videókat, amiben önkénteseket kérdeznek meg, milyen Lenkén lenni, önkéntesként eltölteni velük egy hétvégét. A videók el is készültek az elején kicsi zökkenésekkel és félénken, de a végére mindenki bele jött. (Nem csak kérdezni volt nehéz!)

 

A másik új projektet Clau koordinálta. Az ő szemszögéből is nézzük a hétvégét!

Egy bódvalenkei fiatal fiú előző hétvégén létrehozott rajza ihletett. Ez a szabadrajz , illetve a tény, hogy a rajzosunkkal közel egy éve nem volt interakcióm (tény, hogy nekem is volt egy féléves kihagyásom az önkénteskedésben, a többi magyarázatot lásd lentebb) megszülte a rajzpályázat ötletét.
Vannak olyan kamasz fiúk, akikkel nem igazán kerülünk kapcsolatba..az egyik eset: nincsen kisebb testvér a családban, ezért ők kikerülnek a játszós körből ..vagy ha éppen van is, azt tapasztaljuk,hogy a kamaszok nem túl gyakran vonódnak be játékokba.
A rajzpályázatot iskolásoknak hirdettük meg, címe: Az én freskóm. Ezen a hétvégén a nagyobbakkal gyűltünk össze a projektirodában.
A terv egy pontos, gondos időrend és beosztás megalkotása volt, ami péntek d.u. létre is jött, ám a megvalósulás kicsit kaotikusabbra sikerült. Bár minden káoszban van valami rend...és az első turnus (2 rajzos helyett megjelenő 6 ) minden a hétvégével kapcsolatos elvárásomat fölülmúlta. Megjelent ugyanis 6 kamasz fiú,akik 2 órán keresztül fókuszált figyelemmel rajzolták alkotásaikat.
Ízelítőnek legyen elég ennyi. A mostani hétvégén folytatódik a rajz a kisebbekkel. A további tapasztalatokról még beszámolunk.
Annyit még megsúgok,hogy a közeljövőben a fővárosi nép betekintést nyerhet a freskók világába;)

A videók és a rajzok is készülnek! Reméljük hamarosan megtekinthetőek lesznek!

Szólj hozzá