2019. júl 05.

A 2018-19-es tanév skype-élményei

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
A 2018-19-es tanév skype-élményei

 

 

 

 

A 2018-19-es tanév skype-élményei

 

 

Szemléltetésül álljon itt egy fénykép, amely a képernyőn Katit, az egyik önkéntesünket mutatja, amint a laptop előtt ülő kislánnyal tanulnak. Kati egész évben, heti 1-2 órában tanult a képen szereplő lánnyal, illetve egy másik kislánnyal, akik hol külön-külön, hol együtt ültek a képernyő bódvalenkei oldalán. . 

A folytatásban másik önkéntesünk, Erzsi vázolja, hogy is zajlott ez a tanév a skype segítségével, és beszámol saját tapasztalatairól.

 

Mindenek előtt azt hangsúlyozom, hogy a korrepetálásnak elsőrendű célja az, hogy érezze a gyerek: . 

  • csak vele foglalkozunk, szeretjük, visszavárjuk a következő órára,
  • segítjük abban, amiben ...
Tovább Szólj hozzá

2019. jún 24.

Tanévzáró hétvégénk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Tanévzáró hétvégénk

Tanévzáró hétvége

A június 14-i hétvége sok szempontból rendhagyó volt. Kora hajnali indulás után érkeztünk meg Edelénybe, ahol egyik bódvalenkei barátunk ballagásán vettünk részt. Megható élmény volt közösen ünnepelni a szakiskola elvégzését.

Kora délután érkeztünk meg Bódvalenkére, ahol a szokásos rövid felkészülés után, megkezdtünk a játszós hétvégét, megint csodás élményekkel gazdagodva. A családok meglátogatása, gyerekekkel való közös játszás a szabadban, a forróság ellenére is nagyon jól sikerült. Az utolsó tanítási nap után voltunk, így a gyerekeken is érezni lehetett, hogy örülnek a nyári szünetnek, felszabadultak. Sok gyerek még délután visszament az iskolájába, hogy a végzős ...

Tovább Szólj hozzá

2019. máj 27.

Régóta, de új szemmel

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Régóta, de új szemmel

Egy nagyon személyes blogbejegyzés következik…

Három éve foglalkozom a bódvalenkei gyerekekkel, nagyon fontos része lett az életemnek.
Ezen a hétvégén nagyon fáradtan (az előző napi támogatói buli szervezése miatt) és némi kétséggel érkeztem, nyilván többek között amiatt, hogy első gyermekemet várom, amitől egyértelműen át kell alakítani a szervezetben betöltött szerepemet, át kell gondolnunk működésünket...
A fáradtság addig tartott, amíg el nem indultunk az első családhoz játszani.
A gyermekek közvetlensége, nyitottsága, szeretete teljesen magával ragadott és éreztem, ahogy feltöltődöm. Ennyire erősen sosem tudatosult bennem, hogy mennyire is szeretem ezeket a gyerekeket, és ennyire erősen sosem tudatosult, hogy mennyi ...

Tovább Szólj hozzá

2019. máj 10.

Anyáknapi készülődés

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Anyáknapi készülődés

59623982_338831666819727_3155818823798489088_n.jpgMájusi hétvégénk nemcsak a “Fizika mindenkié” program miatt volt rendhagyó. Ez alkalommal az anyák napjára készültünk kézműves tevékenységgel. Délutáni érkezésünkkor napsütésben láttunk neki az anyák napi nyaklánc készítésének. A lánchoz saját gyártású gyöngyöket fabrikáltunk újság - és krepp papír, valamint ragasztó segítségével.

A pénteki foglalkozás kissé kaotikusra sikerült - a kiscsoportos foglalkozásból óriáscsoportos lett, szombatra már igyekeztünk jobban strukturálni a csoportlétszámot és előkészíteni minden kelléket a csoportok érkezése előtt. A kézműves foglalkozásra óránként váltottuk a csoportokat.

Az anyáknapi gyöngysor készítés mellett volt, aki inkább rajzol(tat)ni szeretett volna, ...

Tovább Szólj hozzá