2019. feb 14.

Februári hétvégénk

írta: Újgyerektábor Bódvalenke
Februári hétvégénk

Ezen a hétvégén folytattuk a rajzos projektet, megjártuk a megszokott játékos/tanulós köröket. Továbbá közhírré tettük a tanulós félévi kihívást az általános iskolás (3-8. osztályos) gyerekek számára. A kihívás tartalma: a félévi eredményekhez képest 1 tantárgy érdemjegyének javítása + zéró bukás. Aki ezt tudja teljesíteni, az egy jutalomkirándulásban részesül.

A kihívást vállalókkal (és szüleikkel) szerződést kötöttünk, mely szerződést a gyerkőcök megmutatnak és aláíratnak majd az osztályfőnökükkel is.

Micsoda challenge! Reméljük sokuknak sikerül majd! :)

...és micsoda öröm: ismét új önkéntes érkezett hozzánk!

Lássunk egy újabb sajátélményes beszámolót, ezúttal Nóritól, aki most járt először a kis freskófaluban.

Nagy izgalommal vártam ezt a hétvégét, most jártam Bódvalenkén először, de bízom benne, hogy nem utoljára. Szombat délelőtt tudtam csak csatlakozni a csapathoz, akik éppen már családnál játszottak a gyerekekkel. Rögtön a „mélyvízbe” kerültem, persze a szó legjobb értelmében. Az első családnál rögtön megtapasztaltam azt a vendégszeretetet, amit ezen a bódvalenkei hétvégén minden családnál. Rögtön beengedtek az otthonukba ismeretlenül, a gyerekek pedig rögtön engedtek bekapcsolódni a játékba.

A hétvége bővelkedett a „leg”-ekben. A legkedvesebb élmény, a vasárnapi tanulás lett, egy 2.-os kislánnyal, akivel nehezen indult az egy órás közös munka. Nehezen indult, mert mindent élből elutasított, ami számára nehézséget okozott. Miután sikerült olyan matematikai feladatokat kitalálni, amiben megtalálta a sikerélményt, illetve a logikát, ő maga írt feladatokat. A tanulás végét rendhagyó barchobával zártuk, öröm volt látni, ahogy csillogó szemmel élveztük mind a ketten az együtt eltöltött időt. A legváratlanabb játék 3 kamasz fiúval volt az utolsó családlátogatás alkalmával. Kezdetben ellenezték a közös játékot, mi már készültünk is indulni, amikor elkezdtek beszivárogni a szobába és elkezdődhetett a Solo-kártya party, aminek a vége a szerelem témája lett.. Megható volt ez a nyíltság részükről. A legbájosabb pillanat egy kislánnyal való meseolvasás volt, nagyon meglepő volt, hogy milyen szépen, folyékonyan olvasott miközben a földön ültünk és a gyenge konyhai fény miatt, gyakorlatilag félhomály volt.

Nagyon szép hétvége volt, tele gyerek mosollyal :)  Köszönöm, hogy a részese lehettem. :)

Köszönjük a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy használhatjuk a projektirodát és köszönjük a VisFontisnak, hogy támogatják utazásunkat.

Szólj hozzá